ДПС поискаха оставката на Москов - бил силен до безумие

ДПС призова министъра на здравеопазването Петър Москов да си подаде оставката.

„Не заради това, че сте безсилен, а заради това, че сте силен, силен, до безумие и безразсъдство", обясни от парламентарната трибуна искането народният представител от ДПС Тунчер Кърджалиев.

Третите по сила в парламента използваха извънредното вторнишко заседание на парламента за първото четене на бюджета на Здравната каса за догодина и присъствието на министър Москов в пленарна зала, за да се обявят твърдо против думите му, че линейки могат да влизат в ромски квартали само след осигурена защита и съгласуване с ромски лидери.

От ДПС са силно притеснени, че в продължение на няколко дни българските граждани са станали свидетели на два антидемократични факта, а именно казуса със Спешна помощ и преместването на новините на турски език от ефира на БНТ1 в БНТ2. Кърджалиев е убеден, че след изказването на здравния министър по темата на всеки демократ ще му се прииска да изкрещи - „За какъв се мислите, г-н министър?".

Третите по сила в НС съзряха в демонстративното говорене на министър Москов императорски желания и го призоваха да се оттегли от мястото си. ДПС депутатът дори посъветва здравния министър да провери дефиницията на „слово на омразата" и да се запита дали един министър на хуманността трябва да говори по този начин.

„Станахме свидетели на агресивно и безпардонно отношение към определен етнос. Министърът систематизира цял един етнос", посочи още Тунчер Кърджалиев. Той обвини още министър Москов в това, че призовава лекарите да не спазват положената Хипократова клетва и заради това голяма част от лекарите няма да се гордеят с действията на министъра си, а напротив - ще се срамуват.

"Когато си представител на демократична власт си длъжен да говориш коректно", се обърна с още един съвет Кърджалиев към здравния министър. От ДПС предупредиха Москов за това, че само с три изречения са нарушени шест базови норми на българската демокрация, сред които Конституцията.

От третите по сила в парламента уточниха обаче, че не оправдават човека хулиган, човека побойник, нападнал лекар. „Той не е анонимен и трябва да бъде съден за нападението. Но неговият баща, майка, съседи, приятели, нямат нищо общо", обясни Кърджалиев.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    1 0
    20:24, 9 дек 2014
    Защо изобщо публикувате мнението на измишльотината дпс? Крайно време е някой да вкара ******ите в релси. местан като му са толкова мили да си ги вземе в къщи или в сараите и да си ги гледкат с доган. Бърза помощ не е Джи Пи на махалата. Като не плащат нищо, поне да бъдат благодарни, че хората ги лекуват без пари, не да ги бият. Защо местан не сложи една бяла манта и да се качи в линейката, да го отупат веднъж-дваж и да видим дали пак ще ръси умни завъртулки от трибуната.
Последни новини