Жесток скандал що е то ислям - "мир" или "война с огън и меч"

Оля Ал-Ахмед

Ислям означава мир. А ислямистите не са хора, които изповядват исляма. Това заяви Оля Ал-Ахмед, журналист и преводач от арабски и руски език.

Според нея това, което се случва с „Ислямска държава” плюс акцията на ДАНС в Пазарджик е оправдано. Знамената и логата, които показаха, са на Ал Кайда – категорична е Оля Ал-Ахмед. Знамето на Саудитска Арабия е същото, но не с черно, а със зелено, каза представителят на сирийската опозиция Мохамад Ал Бармауи, който възрази, че това били знаци на „Ислямска държава”. В ефира на Нова телевизия двамата се скараха и какво пише на знамето, открито в джамията в Пазарджик.

Междувременно от думите на съпругата Ахмед Муса Ахмед стана ясно, че всъщност майка ѝ била християнка. Такъв бил и самият Ахмед – така се чувствал. Аллах обръща обаче сърцата, заяви жената на имама.

Ние в България не би трябвало да се съгласим със „слогана” на „Ислямска държава”: „Няма друг Бог освен Аллах и Мохамед е неговият пророк”. Тези хора в Пазарджик не знаят и една сура от Корана – ако ида да ги изпитам, няма да знаят и една дума на арабаски от Корана, заяви Ал-Ахмед. И смята, че им се плаща.

Ислямът не мога да се съглася, че означава точно „мир”. Тя е единствената религия с политическа цел. На два пъти в човешката история ислямът е търсел властта с огън и меч, подчерта професор Божидар Димитров пред Нова телевизия. Димитров припомни, че преди 20 години в квартал „Изток” ромите станаха протестанти, защото тогава имаше нахлуване на този вид течение в християнството.

Бурките не са символ на исляма, а са национална одежда. Това е ислямизацията – преди Арабската пролет жените в арабските държави ходеха нормално, както ходят жените в Западна Европа. Ислямистите налагат своя интерпретация – бради на мъжете, бурки на жените, обрязване на жените. Последното не е мюсюлмански обичай, а африкански, заяви Ал-Ахмед.

Войната на цивилизациите започна. Това, което видяхме в Пазарджик, е първият изстрел, каза Божидар Димитров. И припомни, че първият път бил, когато хан Тервел спрял арабите при Константинопол, а вторият – когато Сюлейман Великолепни е спрян при Виена. Сега, във Франция, Германия, Великобритания има по пет-шест милиона мюсюлмани във всяка от тях. В Русия има 25 млн. мюсюлмани и се действа  - сред тези общности има крайни ислямисти, подчерта Димитров.

Това е ислямофобия – така се насажда омраза към исляма, възрази Ал Бармауи. Все едно аз да кажа, че кръстоносците са ислямистите на християнството. Тук плашим хората, че всеки мюсюлманин ще им отреже главата, смята Ал Бармауи.

Мюслманите са хора, които изповядват исляма и познават Корана. Ислямизацията на света вече е нещо страшно и различно, каза Оля Ал-Ахмед.

Включване по телефона направи и бившият мюфтия Неджим Генджев. Той заяви, че Божидар Димитров не е много запознат с исляма. Бях на събиране преди време, когато татари викаха, че са българи – те насила ли са българизирани. Протестирам срещу акцията на ДАНС в Пазарджик, завърши Генджев.

Дорде е мъничка змията, елате да се съберем с крака и да ѝ строшим главата, цитира веднага Димитров. Акцията на ДАНС беше превенция и необходима, подчерта Димитров. Вие обиждате всички мюсюлмани, защото сега им говорите, че изповядват религия, която иска да подчини всичко с насилие. Пише ли в Корана, че трябва да се взривиш, атакува Ал Бармауи и Димитров призна, че не пише. Радикално христянство може ли, продължи той. Не ми говорете за християнството, кръстоносците и тези, които покръстиха Латинска Америка, отвърна Димитров.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Сп
    спароу джак
    13 -4
    11:52, 1 дек 2014
    Не желая ислям в България,който иска тази религия да заминава у пущиняка наре4ена Сахара.аз си оби4ам Християството
  • 2
    Ко
    кои кои е
    7 -1
    17:11, 1 дек 2014
    кои се правят на ислямисти в България ,неграмотните и бедни ц***** и ****** !

Случаен виц

Последни новини