Зрелищен обир със заложническа криза в Париж

Двама мъже извършиха зрелищен въоръжен обир в бижутерския магазин "Картие" близо до прочутия парижки булевард "Шан-з-Елизе" и взеха заложник в опит да избягат.
Двамата откраднали пръстени и часовници с диаманти от магазина, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Нападателите били въоръжени с автомат "Калашников" и пистолет, но действали непрофесионално, разказали намиращите се в магазина персонал и клиенти. Нападателите накарали десетината служители и тримата посетители да легнат на пода. После поискали от управителката да отвори витрините с бижута и започнали да пълнят торба с тях. Тогава на мястото се появила полицията и нападателите избягали със скутер.

Полицаите не посмели да стрелят, за да не наранят някои от минувачите. Те се впуснали в преследване на обирджиите, които в крайна сметка се укрили във фризьорски салон в квартала Монпарнас от другата страна на река Сена и взели собственика за заложник.

На мястото били извикани полицейски подкрепления. Стотина полицаи обкръжили салона, над него започнал да прелита и хеликоптер. Започнали преговори с обирджиите и след като разбрали, че нямат шанс да се измъкнат, накрая те приели да предадат заложника жив и здрав и се предали.

Плячката била върната на бижутерския магазин.

През септември миналата година магазин за бижута в центъра на Париж беше обран, тогава изчезнаха скъпоценности на стойност 2 милиона евро.
Преди това само на Лазурния бряг имаше десетина подобни обира.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Съ
    съдията
    0 0
    22:57, 7 яну 2015
    Сега се поздравявате с,бонжур.След време салам алейкум.тъпа нация.Язък ви за историята.Прадедите Ви ще се обърнат в гроба,предатели.Сами се погубихте като нация.Хитлер трябваше да ви затрие преди време,отрепки
Последни новини