Дончев: И по корем ще се влачим, но ще направим АМ “Хемус”

И по корем ще се влачим, но ще направим магистрала „Хемус” в рамките на мандата, казва в интервю за „24 часа” вицепремиерът Томислав Дончев.
По думите му финансирането по оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” до 2020-а е недостатъчно за всички обекти, които иска кабинетът да направи – Лот 3 на „Струма” коридор 4, „Хемус”, „Шипка” и т.н.

"Има два сценария – или да увеличим съфинансирането по оперативната програма, за да е по-висок интензитетът, или да се ползва държавен ресурс от бюджета. Ще действаме без да губим време”, споделя Дончев.

Преди два дни той каза, че рискът от загуба на евросредства за тази година е по-лош и от най-лошите му прогнози - даже го определи като ужасяващ.

Дончев не пожела да назове сумата, но подчерта, че не става въпрос за милиони или няколко десетки милиона, а за много повече - нещо, което, по думите му, досега не се е случвало.

"Ще направим всичко възможно да отворим няколко схеми, ако трябва авансово, с пари от бюджета - става въпрос за ОП "Транспорт", с уговорки "Околна среда" и региони в растеж", увери вицепремиерът.

Пред "24 часа" той казва още, че има собствени методи за борба със стреса.

„Няма да хващам гората, спортувам по 6 часа на седмица. Използвам свободното си време за физическо натоварване и спортувам при всеки удобен случай”, обяснява Томислав Дончев.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Де
    Де жа вю
    0 0
    13:24, 13 ное 2014
    Това сме го виждали вече, като не могат да се правят реформи в нашата България, започваме магистралите и лентичките. И накрая защо в бюджета няма пари за здравеопазване, заплати и пенсии? Защото отиват в кохезионните части на непремерено започнати строителства.
Последни новини