Закопчаха португалци за трафик на хора и заробване на българи

Трима португалци са вкарани в ареста по обвинение в трафик на хора и заробване на 34 българи в Браганка, на 490 км североизточно от Лисабон, предаде бТВ.

От имиграционната служба на страната съобщиха, че в района на Браганка са намерени 34 мъже и жени, които били заети в беритба на кестени и живеели при мизерни условия.

Иззети са редица документи, доказващи експлоатация на чуждестранни граждани в селскостопанския сектор в района, е съобщил източник от имиграционната служба, цитиран от вестник "Журнал ди нотисиаш".

Португалски медии съобщават, че на българите са били обещани по 50 евро надница за работата преди да заминат за Португалия. Когато пристигнали обаче им давали само половината сума, а освен това ги карали да плащат отделно за храна и квартира, като по този начин на практика били превърнати в роби.

Сигнал от местни жители, че в стаи от 10 кв. метра спят по 8 българи в мизерни условия, е дал старт на разследването.

Източник: standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    12
    1234_1415267178
    1 0
    11:43, 6 ное 2014
    Събитието не в България!!!Освен това се повтаря, в света!!!
  • 2
    Ва
    Васко
    4 0
    12:46, 6 ное 2014
    Къде е сега неграмотния журналист да обяснява, че в Хасково не искат 900 евро заплата?!
    • Ch
      Chaprasboy
      0 0
      13:58, 6 ное 2014
      Васе, Васе нито ти, нито ония с цифрите над теб сте прочели за какво става въпрос в статията. Важното е, че става въпрос за имиграция и понеже най-вероятно сте били извън България на гурбет трябва да имате мнение ... Я сега прочетете внимателно какво е написано, след това какво сте написали вие и ми кажете има ли нещо общо? :)

Още новини

Последни новини