Новите процесори Intel Core M

Новите Broadwell процесори ще доведат до намаляване на размерите на устройствата, които ги използват, като при таблетите дебелината може да достигне до 8 милиметра.

Масовото навлизане на първите мобилни устройства с дългоочакваните Broadwell процесори на Intel ни очаква в началото на следващата година. Компанията вече започна да предоставя за тестове на своите хардуерни партньори Core M чипове от тази платформа, които се отличават с изключително ниска консумация на енергия. Сега Intel реализира премиерата на още четири архитектури, които се очаква да доведат до разработването на по-тънки и леки таблети и лаптопи на пазара, информира MacRumors. 

Първият нов процесор се казва Core M 5Y10c и разполага с две ядра и работна честота от 800MHz, която може да се увеличи до 2GHz с технологията Turbo Boost. В същото време Core M 5Y31 и Core M 5Y51 оперират на 900MHz и 1.1GHz, като тази стойност може да достигне до съответно 2.4GHz и 2.6GHz. Последният нов чип от Broadwell платформата на Intel е Core M 5Y71, който е с тактова честота от 1.2GHz, която може да се увеличи до 2.9GHz. 

Всичките нови архитектури на Intel разполагат с 4МB Cache и са допълнени от Intel HD 5300 графични чипове. Четирите процесора също така консумират едва 4.5W енергия, което се отличава като едно от най-големите им предимства. Ще е интересно да видим дали първите устройства с новите Core M модели на технологичния гигант няма да се появят на пазара още по време на празничния сезон в края на годината.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини