Мартин Димитров: Замесените в схемата за КТБ ще я повторят, ако няма разследване

Задължително е да има международно разследване за КТБ. Хората, които са замесени в тази схема, ще я повторят след години, ако няма такова разследване сега. Това заяви от парламентарната трибуна Мартин Димитров от РБ, пише БГНЕС.

Трябва да има разследване и проследяване до дупка. Убеден съм, че тази тема за международното разследване може да обедини българския парламент. Просто наемането на фирма с конкурс не е достатъчно, убеден е Димитров.

Решението, което ще вземем днес може да е консенсусно за НС. Ние от РБ имаме опасения за точка 3 – кой е на-евтиният начин за решението за КТБ. Това е ако държавата предостави гаранция за вземането на кредит от Фонда за гарантиране на влоговете. Това е най-евтиният начин. Най-евтиният начин е държавна гаранция, с която фондът да вземе кредит. Ако другата алтернатива е държавни пари да отидат в КТБ, ние сме против. Защото, когато държавни пари отиват в банка с отрицателен собствен капитал, това би следвало да се отрази като увеличаване на дефицита. А ние вече сме с дефицит около 4%. Представете си какво ще стане ако нови средства трябва да отидат за увеличаване на бюджетния дефицит, подчерта още Димитров.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини