Татяна Дончева: Истината е, че Бойко Борисов се страхува

Бойко Борисов прави странни оферти от доста време. Цялата предизборна кампания на ГЕРБ мина под изречението "Плаша ви, че ще отидем веднага на избори, ако не ни дадете достатъчно много". Ясно е, че ГЕРБ не може да има толкова, колкото си представя, каза лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в интервю за предаването на БНР "Преди всички".

На всички посветени е ясно, че част от пазарлъците са били на тема подкрепа на президентските избори. Това прилича на рибата в морето, те стегнали тигана, запалили печката. Изчакайте до президентските избори. Дотогава има много време. И да кажеш, че искаш догодина сливане на местни избори с парламентарни, пак трябва да имаш предвид, че години наред изборите са били есента, как сега ще ги преместиш лятото. Нали и до лятото трябва да има правителство с мандат на някоя от политическите сили, което да прави нещо. Истината е, че Борисов се страхува, ако нещата не тръгнат добре, ако хората го разлюбят – един политик не би трябвало да се страхува от такива неща, каза Дончева.

По отношение на предстоящата лидерска среща, тя заяви: Не е възможно толкова дълго време да гледаш едно и също представление и да не вярваш на очите си и на ушите си, а да вярваш на желанието си нещо да бъде различно. Беше повече от ясно, че ГЕРБ не разполага с кадрови потенциал, различен от този, който е имал. Като всички са недоволни, от какво са недоволни?

Поведението на ГЕРБ и като опозиция беше безкрайно деструктивно, никога това не е било харесвано. Защо само правителството на Орешарски е пример как негативното отношение към едно правителство може да се хвърли върху партиите, които го подкрепят, коментира лидерът на "Движение 21".

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини