Нови избори – най-нежелан вариант за социалистите

Нови избори са най-нежеланият вариант за БСП. Българското общество също категорично показа, че не иска нови избори. Това обяви социалистът Валери Жаблянов в ефира на Нова телевизия. В хода на сериозни политически разговори за създаване на ново правителство и въпросителните около това дали ще имаме нов кабинет Жаблянов призна, че голяма част от българите вече не вярват, че изборите променят нещо. Освен, че са стигнали до този извод, в столетницата ясно са разбрали, че определени среди от българското общество не желаят БСП да управлява.

„БСП има участие в разговорите за нов кабинет, но няма активно участие към съставянето на правителство", обясни стъпките на левицата Жаблянов. По отношение на бъдеща коалиция между осемте избрани за участие в 43-ото Народно събрание партии, социалистът посочи, че има сериозни различния в предлаганите от БСП и ГЕРБ политики за управление. „Очевидно българската десница има претенции да управлява в момента", подчерта „червеният" Жаблянов.

Столетницата, по думите му, обаче има друга представа за политиката у нас, в която основа е постигане на социална стабилност. Говорейки за коалиции, социалистът напомни, че именно БСП има най-много познания за политическите съюзи и е правила най-много компромиси. „БСП не се притеснява да направи компромис", заяви Валери Жаблянов и определи коалициите като достатъчно легитимна форма на управление.

„БСП никога не се е предавала", отсече още той, но дръпна „червената" завеса на „Позитано" 20 и призна, че столетницата носи в себе си много идейни различия. „Най-вероятно вариантът на следващото правителство ще бъде изяснен в следващите седмици", заключи социалистът.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Za
    ZABOBOL
    0 0
    08:13, 19 окт 2014
    "...Stoletnicata...socialna stabilnost."...a nai veche-grabene,intrigi kak da otstranim "drugiqt",ponqkoga i fizicheski,brutalno sebeurejdane,krajbi ot naroda predi 70 g.chrez"nacionalizaciq",a sega chrez privatizaciq i mn. drugi.Unishtojihte si sami komunizAMA,sega unishtojihte i demokraciqta.Unishtojihte duha na balgarina do veche nepopravima stepen.
  • 2
    Ба
    бат, Теню
    1 -1
    11:36, 19 окт 2014
    За какво са им избори? Че то вече няма за крадене защото народа е гол. Кой можа награби. Кой фабрика за 2 мандата и половина, кой мощна транспортна фирма за 4 мандата, кой им облиза трохите заедно с родата! А на нас избирателите благороден жест от три пръста при който доминира средния!Никакво гласуване повече! Стига им да ги web@!
Последни новини