Марица стана „къркан гьол“

В областта се пие доста, но покрай Марица повече/сн.архив/


Край Марица се пие ударно, особено ако след това се шофира. 83 от 134-та почерпени шофьори, заловени от началото на годината, са от населени места по главната река в областта. Шампион сред тях е Димитровград, който излъчва 42-ма водачи с весели молекули, само с двама по-малко от областния център Хасково, който обаче е с два пъти по-голямо население.

Последните наквасени също са от Димитровградско. 68 и 38-годишен мъж вчера са били изловени от дрегера съответно с 1.66 и 1.53 промила.

Достойна конкуренция на „бригадирските“ пиячи правят от Свиленград, които пък с основание могат да претендират за най-много нетрезвени водачи на глава от населението. При скромните 24 хиляди души за цялата община, от митничарския град са били спипани цели 24-ма опиянчени водачи, за които има в ход бързо производство. Спрямо още 10 пък е започнато незабавно производство. Разликата е, че първото има 7 дневен срок за разследване, а при второто извършеното престъпление е толкова очевидно и доказано, че прокурорът е длъжен да се произнесе незабавно, а съдът е длъжен да гледа делото в деня на постъпването му. И едните и другите обаче са пияни, което поставя Свиленград на трето място в престижната класация с 34 пияни джигити.

По милостивото обяснение за града е, че част от кърканите са чужденци, гърци или турци, които са на „разпускане“ в България.

Следва да се уточни, че общата бройка от 134 пияни за областта касае само тези водачи, които НЕ са извършили ПТП, а са спипани най-вече при рутинни или кампанийни проверки. Ако се добавят и катастрофиралите джигити, плюс далеч по-голямата бройка на „миналите между капките“, то излиза, че пиенето е нещо като национален спорт по тези места.

Своята лепта в общините по Марица дава и Харманли, макар там хванатите с промили са едва 7 или поне само толкова не са катастрофирали, защото от друга страна общината е една от водещите в региона по ПТП-та.

В престижната класация влизат почти всички общини, но не и Минерални бани. Вероятно там е Меката на трезвените шофьори в региона.

Любимото наквасване за водачите е между 1 и 2 промила, с уклон над криминалната граница от 1.2. От друга страна липсват рекорди, като този на шампиона от Карлово, който изуми всички колеги от страната с опит за шофиране при 5 промила кръв в алкохола. Местните са далеч и от абсолютния рекорд за областта поставен преди две години. Хасковлия бе засечен да шофира със завидните 3.85 промила. Човека си карал нормално, дори примерно, но имал лошия късмет да бъде срещнат от стоп-палка посред нощ.

Колкото и да са рядкост рекордите, също толкова малко са и спипаните под 1, но над 0.5 промила. Опитът показва, че такива ги усещат най-вече като се замесят в някое ПТП.

Справката показва равнопоставеност между възрастните. Смучат от 20 и няколко, до 60 и няколко годишни. И пълна дискриминация на половете. Няма спряна кола с пияна жена. Вероятно колите не са били подходящи. За спиране.

Ако не друго то местните шофьори могат да бъдат похвалени, че показват истинска загриженост към колегите полицаи - масово пренебрегват девиза-карай жаден, остави един полицай гладен.

Г.Христов

За нещастие някои неща завършват така
Жените са далеч по-дисциплинирани - не сядат пили зад волана
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Qw
    qwerty_1413391533
    11 0
    19:43, 15 окт 2014
    5 промила кръв в алкохола
  • 2
    Пф
    пфффф
    10 0
    10:09, 16 окт 2014
    нямат пари за хляб ама си пийват, що за народ сте вие......
  • 3
    51
    516876
    5 -2
    11:06, 16 окт 2014
    Не е верна информацията има и жени шофирали след употреба на алкохол. И между другото Димитровград е около 40000 човека.
Последни новини