Нови версии за взрива и трагедията в Горни Лом

Нов оглед бе извършен в центъра на взрива край село Горни Лом. Тази сутрин експерти с бронирани машини навлязоха в опустошения завод за боеприпаси, предава Нова телевизия.

Военнослужещи от модула за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от военното формирование 28 880 - Белене, също извършиха оглед на района на взрива в завода "Миджур" за откриване на боеприпаси или на осколки, съобщиха от Министерството на отбраната.

Междувременно местните хора и работещите във фабриката продължават с версиите за трагедията. Те разказват, че може да се е случило всичко.

Предполагат, че присъствието на ръководството може да е било причина нещо да се обърка, защото именно, когато шефът идвал, ги карали да работят свръхактивно и да покриват почти невъзможни норми. А понякога, за да става това по-бързо, дори да „експериментират с нови методи".

Работниците разказаха, че само огромната бетонна конструкция е предпазила селото от взривната вълна.

„Нещата стават формално. За няколко месеца те правят инженер химик. Чукове, отвертки и стругове е професионалната техника", обясни пред работник в завод „Миджур".

Следователи и сапьори продължават да търсят причините, които евентуално са довели до взрива.

Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини