Арестуваха за изнудване отвлечения от Доктора Милослав Кръстев

Милослав Кръстев влиза в хасковския съд като свидетел по делото срещу Доктора

44-годишният Милослав Кръстев е бил арестуван за изнудване, заедно със зетя на Филип Найденов-Фатик – Дениз Тюркмен, съобщиха столични издания. Двамата заплашвали и изнудвали софиянец да прехвърли имот. Разследването започнало, след като на 23 юни т.г. 40-годишен мъж подал жалба в СДВР, че е заплашван и изнудван от двама мъже да им прехвърли собствеността върху имот в жк „Люлин“

По случая е било образувано досъдебно производство. След едномесечно разследване са били задържани 54-годишният Дениз Тюркмен-Димата и 44-годишният Милослав Кръстев-Мишо. Повдигнати са им обвинения, а Софийският районен съд е постановил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража."

54-годишният Дениз Тюркмен, чието истинско име е Дмитрий Юриевич Цхондия, е гражданин на Грузия, Словения и Сиера Леоне. През 2001 г. той беше изгонен от България заедно с още трима грузинци заради създадената от тях престъпна група за контрабанда с оръжие по трасето Кавказ-Западна Европа, която се е занимавала с пране на пари, изнудвания и грабежи. Тюркмен бе обявен за опасен за националната ни сигурност и му бе забранено да влиза в страната за 10 години.

Милослав Кръстев е софиянец, криминално регистриран за отвличане, принуда, разпространение на акцизни стоки без бандерол, лъжесвидетелстване, измама. Той стана известен, след като обяви, че през 1994 г. е бил отвлечен от покойния днес Иван Тодоров-Доктора.

Делото за отвличане срещу Доктора се гледаше в хасковския окръжен съд преди 10 години при безпрецедентни мерки за сигурност, невиждани до днес. Той получи петгодишна ефективна присъда за отвличането на Милослав Кръстев, но през 2006 година бе показно разстрелян в София в автомобила си Порше Кайен.

Haskovo.net

Иван Тодоров Доктора бе съпровождан от многобройна охрана по време на делото в Хасково
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини