Запис: Жириновски обещава на донецките сепаратисти всестранна подкрепа

Лидерът на руската Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски е обещал на проруските сепаратисти в Донбас цялата необходима им подкрепа, на високо ниво, съобщи агенция „Униан".

От запис на телефонен разговор между Жириновски и генерал Владимир Антюфеев, който нарича себе си вицепремиер и министър „по силовите въпроси" на самопровъзгласилата се „Донецка народна република", става ясно, че сепаратистите са притеснени от настъплението на украинските военни. Антюфеев се оплаква от натиска, на който са подложени позициите на сепаратистите и моли за всестранна подкрепа, особено политическа, "на най-високо ниво".

„Въпреки активната ни съпротива, няма да удържим още дълго. Разчитаме на политическата ви подкрепа - Вашата и на политическата Ви партия. Необходима е намеса на най-високо ниво." - казва Антюфеев.

От своя страна Жириновски обещава да окаже не само политическа, но и всякаква друга помощ.

„Политическа подкрепа винаги ще окажем, но ще имате нужда и от друга, за да можете да противодействате", заявява Жириновски.

В разговора Антюфеев изказва притеснение, че ако военните победят сепаратистите, украинският президент Петро Порошенко ще стане „главен в европейското пространство". „Вицепремиерът" допълва, че това е заплаха за руската сигурност.

Агенцията уточнява, че роденият в руския Новосибирск Владимир Антюфеев е пресякъл незаконно украинската граница на 11 юли тази година и е поел ролята на „вицепремиер" на „Донецката народна република".

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини