Приморско наводнено и откъснато от света

Бедствено положение е обявено в Приморско заради обилните валежи. 

Реките Ропотамо и Дяволска са прелели, има нанесени щети, предаде БГНЕС. Няма бедстващи хора, съобщи БНР.
Рано тази сутрин кметът на Приморско Димитър Германов е свикал Координационния щаб по бедствия и аварии, съобщи БТА. Възможно е да бъде обявено бедствено положение.

Кметът съобщи, че са получени 3 сигнала за бедстващи хора. Два от сигналите вече са обработени. Хората са добре. Екип напожарната и "Гражданска защита" пътуват към третия човек, който се намира в землището на село Веселие. На него спешно също щебъде оказана помощ, каза още Димитър Германов.

Заради проливния дъжд около 300 туристи в хотел "Пламена Палас" прекараха  нощта без ток и вода, съобщи Дарик радио. Наводнени са приземни етажи и  на други хотели и къщи в Приморско. Особено тежко е положението в селата Ясна Поляна и Веселие, където има участъци с наводнени дворове и пътища. 

Временно е спряно движението на моторни превозни средства по пътя Созопол-Приморско, поради наводняване и паднали дървета, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Водачите да използват обходен маршрут за Приморско през Царево.

Наводнен е пътят Приморско - Аркутино, тъй като река Ропотамо прелива. Пътят Приморско - Ясна Поляна също е трудно проходим поради паднали от бурята дървета. Наводнен е пътният възел в община Созопол на разклона за село Равадиново, където има заседнали автомобили.

До Приморско може да се стигне единствено с високопроходима техника. Залята е и цялата централна част на Приморско. Има обърнали се автобуси, които са препречили движението по обходните маршрути.

Жълт код за обилни валежи и гръмотевична активност е обявен за днес в 8 области на Северна България.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини