Корнелия Нинова влиза в битката за лидерския пост в БСП

Втора дама влиза в битката за лидерския пост в БСП. След Мая Манолова и Корнелия Нинова обяви, че приема номинацията си за шеф на партията.

Корнелия Нинова каза, че две неща са я накарали да промени решението си и да се кандидатира за лидерското място в БСП. Първото е било, че до последно е била сигурна, че Сергей Станишев няма да се откаже от лидерския пост в БСП, а втората причина е, че все пак е била номинирана от структурите. Нинова подчерта, че преди да обяви своето съгласие за надпреварата все пак е изчакала и две седмици. За БСП и предсрочните избори, Нинова каза:

Аз ще работя така и ще направя такъв екип, че да бъде БСП първа политическа сила.

Нинова се застъпи за промяна в партията и за подготовка на силно младо поколение там. По въпроса за коалирането на БСП с другите политически сили, тя заяви, че ще превърне вътрешнопартийния референдум в основен начин за взимане на важните решения в партията и държавата. 

Демографския въпрос, здравето на нацията, образованието и земеделието Нинова изтъква като важни теми, по които трябва да бъде постигнато дългосрочно, устойчиво национално съгласие. Кандидатът за лидер на БСП се надява на 48-ия Конгрес битката да бъде честна.

Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини