Кметът Акиф Акиф подписа договор за нова социална услуга, откриват се 13 работни места

13 нови работни места ще бъдат открити в Момчилград до броени месеци, след като кметът Акиф Акиф сключи договор в Агенцията за социално подпомагане за предоставянето на нова социална услуга от резидентен тип. Квалифициран екип от социални работници, медицински специалисти и педагози ще се грижат за 12 деца с увреждания от 3 до 18 години в среда, близка до семейната, съобразно индивидуалните им потребности. При спешни случаи в новоизградения Център за настаняване от семеен тип/ЦНСТ/ ще могат да бъдат настанени още 2 деца.

Стойността на договора възлиза на 314 919 лева, а продължителността му е 17 месеца. След приключването на проекта центърът ще премине на държавна издръжка. Средствата са осигурени от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013г., по процедура “Да не изоставяме нито едно дете”.

Настанените деца с увреждания ще имат достъп до здравна профилактика, здравни грижи, лечение и рехабилитация. Те ще получат помощ от специалисти за придобиване социални навици и интегриране в средата на своите връстници. Основен приоритет в работата на екипа ще бъде реинтеграция на децата от социалния център в биологичните им семейства, приемни семейства или осиновяване. Тясна връзка ще се поддържа и с училищата за професионална ориентация и качествена подготовка на младежите с цел успешната им социална интеграция.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини