Борисов: Дано режимът на Станишев падне още днес

Да се надяваме, че режимът на Станишев ще си отиде днес, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.
Вчера, след като подкрепящата правителството партия ДПС се обяви за предсрочни избори "в името на стабилността на страната", от ГЕРБ, Реформаторския блок и "България без цензура" настояха такива да се състоят незабавно.

Очаква се в 10,30 часа днес БСП да заяви официалната си позиция на пресконференция в парламента.

На въпрос дали има информация, че правителството ще падне, Борисов отговори че няма такава, но вижда издиханията им, предаде "Фокус". Запитан дали на това се дължи доброто му настроение, той коментира:

„Не съм весел, в траурно настроение съм, защото съсипаха държавата”.Да не пускаш кметовете на най-големите градове в България, близо над 90 човека в парламента, а в същото време хора от кол и въже са събрани и идват всеки ден тук показва, че вече тоталитарния режим в е в такъв обем, че парламентаризма е застрашен”.

Днес ръководството на ГЕРБ има среща с кметовете от партията от цялата страна в Народното събрание. Тема на срещата са проблемите в работата между местните власти и централната изпълнителна власт.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини