Екзотично возило харчи 2,8 л на 100 км (видео)

Това яркооранжево возило джъткало из Манхатън през миналата седмица. Както се вижда във видеото, никой от минувачите не остава равнодушен към екзотичната триколка.

Колата, която по-точно казано е триколка, е втори прототип на американската стартъп компания Elio Motors. Освен атрактивния дизайн тя има още много неща, скоито да се гордее. Първо, сензационно ниската цена - 6 800 долара, в която влизат всички екстри - от аудиоуредбата до отплението, дефроста, трите въздушни възглавници, ел. стъкла и заключване на вратите, предпазните колани, закаленото стъкло, и чистачките. Второто важно за джоба на американците е изключително ниският разход на гориво - 2,8 л на 100 км. Трето, също важно отвъд океана е, че колата е made in Amerika, или поне 90% от всичко в нея. Не без значение е голямата стабилност на пътя (включително непочистен от сняг), която са постигнали конструкторите и малките габарити, които позволяват да се "шмугне" в оскъдни пространства за паркиране.

Elio Motors стратира с разработката с основна цел да създаде достъпно, икономично, чисто и адекватно на 21 век превозно средство, като приема от самото начало, че това е триколка. Двете колела са отпред, отзад е третото. Максималната скорост е 160 км/час, като до 100 км/ч колата ускорява за 9,6 сек. Не е точно като спортните модели, но напълно достатъчно за добро изживяване на пътя, казват създателите й. Към това се добавя възможността да си персонализирате колата на цвят или с кожени седалки, например. Автомобилът е двуместен, като пътникът сяда зад водача. 

Според плановете на компанията производството ще започне през второто тримесечие на 2015 год., а продукцията ще се появи през третото. Вече са запазани над 18 хиляди триколки, срещу депозит на фирмения сайт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини