Рибарите от Електрониката показаха големите рибешки очи

За втора поредна година младите риболовци от Електрониката показаха сред приятели и единомишленици своите умения.

Отново те не измениха на стила си и презентираха богат снимков материал от риболовните си подвизи на река Арда , язовирите „Кърджали”, „Студен кладенец”, ,‚Жинзифово‘‘ и ,,Болярци‘‘. Разказаха колко е важно времето за риболова, посочиха интересни факти за видовете облаци; разясняваха топ монтажи за шаран; тънкостите за улов на бяла риба; начини за риболов на толостолоб; дискутираха един от най-популярните начини за риболов на щука използван в България - риболовът на тапа (плувка).

Вълнуващо ще остане посещението в ловно – рибарския магазин, където всеки участник си избра свои такъми за улов на едра риба.

При посещението си в ,,Моби Дик‘‘ на яз. „Кърджали“ участниците и техните гости разгледаха съоръженията за отглеждане на пъстърва, шаран, сом. Запознаха се чрез увлекателната беседа на г-н Ангел Авренлиев за промишленото отглеждане на риба и похапнаха сладко здравословно приготвено рибно ястие.

За участието си в клуба под ръководството на г-жа Таня Илиева ученици от 9 до 12 клас споделиха колко полезно за тях е било откъсването от училищната атмосфера и общуването с приятели.

Клуб „Риболовно хоби“ е създаден по проект „Успех”, който е част от програмата „Да направим училището привлекателно за младите хора”, осъществявана с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейския социален фонд.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини