Международен ден на блондинките

Те са винаги център на внимание. Само като развеят руси коси, и светът се вторачва в тях. Изследват причините за успеха им, разказват вицове за тях или им купуват диаманти. А от 2006 година си имат и ден - 31 май, Международният ден на блондинките. Първото официално честване било шикозно, имало специална церемония за връчване на „Диамантеното токче".

Блондинката е жена, чиито коси са руси, няма значение дали по рождение или по лично желание. Блондинките и отношението към тях са социокултурен феномен. За това състояние на нещата някои винят Холивуд, откъдето тръгнало всичко някога. Мерилин Монро става звезда, след като изрусява кестенявите си коси. Да си спомним филма й "Мъжете предпочитат блондинките". Но според официалните данни първата известна блондинка е Афродита. Следователно цялата работа е с божествен произход.

Русата коса у естествените блондинки се смята за белег за високо ниво на естроген. Това действа подсъзнателно привличащо за мъжете, тъй като означава повишена плодовитост, обясняват учените. Според друго изследване от близкото минало, при общуване с блондинка мозъчната дейност на мъжа намалява. Коефициентът му на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието му да извърши нещо глупаво. Този ефект получил името "бимбо илюзия", нещо като хубав и глупав в комбинация. Сериозно.

Блондинките са смятани за по-привлекателни и по-глупави от останалите жени. Всички са убедени, че не може да има блондинка математик. И защо и е да прави нещо толкова отвлечено, за да постига целите си? Достатъчно е да развее руси коси, за да й се получи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини