Иван Кръстев: Съдбата на кабинета ще се реши от ДПС

Изход винаги има. Кризата не се разреши, а се задълбочи след изборите. По този начин политологът Иван Кръстев коментира дали има изход от кризата в България. Според него между парламентарното мнозинство и обществото има голяма пропаст.

Съдбата на правителството ще бъде решена от ДПС, обясни още политологът в ефира на БНТ. Според него движението ще вземе решение, след като види и прецени какво ще спечели и какво загуби. В резултат от последните събития БСП се е превърнал в по-малкия партньор в коалицията.

От своя страна математикът Михаил Константинов изказа мнение, че вероятно предсрочните избори ще се случат. Но не защото резултатът от евровота е катастрофа за БСП или пък е супер успех за ГЕРБ. Причина за промяната щели да се случат, ако правителството и парламента спрат да работят.

Бившият зам.-председател на Централната избирателна комисия обясни, че в евентуален бъдещ кабинет ГЕРБ ще имат един естествен съюзник – Реформаторския блок. Като причина за това беше посочен фактът, че ГЕРБ, СДС и ДСБ са членове на Европейската народна партия.

Проф. Константинов посочи 12 октомври като примерна дата за провеждане на предсрочния вот, като това би означавало, предизборната кампания да се води през лятото. „Забравете датата 26 октомври. Това е Димитровден”, каза още той и допълни, че човек трябва да не познава религиозната традиция, за да предлага изборите да се проведат на голям религиозен празник.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини