Евровотът решава важни национални задачи, убеден е Янаки Стоилов

Резултатите от изборите за Европейски парламент на 25 май ще способстват за решаването на важни национални задачи, затова е добре БСП да бъде първа политическа сила на вота. Това заяви заместник-председателят на социалистическата партия и неин виден представител в Народното събрание Янаки Стоилов. Сред проблемите, които Коалиция за България се надява да разреши с помощта на Евросъюза, е осигуряването на трайна заетост като последица от понижаването на нивото на безработица. На дневен ред е и реиндустриализацията на страната. Програмата за нея е вече готова, при обсъждането й са се включили и водещи международни институции. Взети са предвид нуждите на отделните региони, залага се на значими вътрешни и външни инвестиции.

Развитието на земеделието е другата кардинално важна национална задача, върху която акцентува Янаки Стоилов. В този сектор ще се залага на гъвкаво разпределение за евросубсидиите, които трябва да стигнат до средните и дребните производители. Ще се разчита и на развитието на енергетиката, част от нейното бъдеще е проектът „Южен поток”. Във външната си политика България трябва да се стреми към диалог и да се противопоставя на прибързаното налагане на санкции, смята Стоилов. Приобщаването ни към шенгенското пространство за него също трябва да е национален приоритет. Решаването на всички тези задачи безспорно ще бъде улеснено, ако родните избраници за Брюксел са част от едно мнозинство на ПЕС в Европарламента.

Успех на БСП на евровота ще е гаранция за политическа стабилност в страната и ще осигури подходящи условия за стартирането на лява реформа в основните сектори, заключи Янаки Стоилов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини