Удар срещу наркомафията в САЩ. Дрога и милони долари конфискувани в 29 щата

Американската полиция проведе мащабна операция срещу наркомафията в 29 щата, при която бяха задържани 150 души, съобщиха от ДЕА.

Мащабната операция е втори етап на проект, който започна през януари 2014 г. Арестите на 7 май са връхната му точка.  45 офиси на DEA в 29 щата, са изпълнили близо 200 заповеди за обиск. При това над 150 души са били арестувани. Федералните, щатските и местните правоохранителни органи са иззели стотици хиляди, отделно опаковани, готови за продажба на синтетични наркотици, както и стотици килограма сурови синтетични продукти, за производството на още хиляди опаковки дрога.

Над 20 милиона долара в брой и активи са били конфискувани. Тези цифри се очаква да нарастнат, тъй като разследванията продължават.

Разследването е било насочено към търговците на дребно, търговци на едро и производители, на много от разкритията са относно масивна поток от приходи, свързани с наркотици в някои страни от Близкия изток - Йемен, Йордания, Сирия и Ливан и други страни.

Обект на разследване е била и търговията с органични листа и опаковъчен материал, използвани при подготовката за  продажба и разпространение на наркотиците. Тези посредници са основни участници в този все по-променящата се индустрия с дизайнерска дрога, отбелязва още прессъобщението на американската прокуратура.

Общности, семейства и отделни хора в Съединените щати усещат бича на синтетичните дизайнерски наркотици.

Те често се предлагат на пазара като билков тамян, соли за вана, за почистване на бижута, или като растителна добавка. Тези опасни наркотици предизвикват пристрастяване, предразполагат към предозиране, стига се до спешно отделение. При злоупотреба със синтетични наркотици хорат страдат от повръщане, безпокойство, възбуда, раздразнителност, гърчове, халюцинации, тахикардия, повишено кръвно налягане и загуба на съзнание. Те причиняват сериозни увреждания на органите, както и смъртни случаи от свръхдоза.

През последните пет години, DEA е идентифицирала между 200 и 300 нови дизайнерски наркотици от осем различни структурни класове, по-голямата част от които са произведени в Китай.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини