Украинската армия отново атакува Славянск

Украинската армия е атакувала позиции на "силите за самоотбрана" на сепаратистите в Славянск. Сражения са се водели във всички квартали на града.
По данни на очевидци, атаката тази нощ е била съпроводена от няколко мощни взрива, станали в покрайнините на града, предаде украинското издание „Лига”, цитирано от "Фокус".

По непотвърдената информация на местни жители, атаката е осъществена от Националната гвардия, чута е стрелба от автоматични оръжия.

Местните медии посочват, че хората се страхуват да излязат на улицата, а някои от жителите на града дори нощуват на работните си места, за да не попаднат на случаен куршум.

По данни на МВР, градът е обкръжен от украинските сили, придвижването по улиците е сведено до минимум, железопътното движение е ограничено.

Представител на "силите за самоотбрана"е заявил, че украинските части, обкръжили град Славянск, не позволяват на мирните жители да напуснат града и стрелят по превозните им средства, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

"Можем да предположим, че това са "Десния сектор", но засега нямаме точни данни по този въпрос", добавил е източникът на руската агенция. Освен това сепаратистите имат информация, че към Славянск се приближава артилерия. Оборудват се позиции за стрелба от реактивна система за залпов огън "Град".

Активната фаза на операцията на силите за сигурност срещу въоръжените сепаратисти в Източна Украйна, в хода на която Славянск бе обкръжен, се възобнови на 2 май. След това се появи информация, че група руски диверсанти възнамеряват да проникнат в града, а щабът на сепаратистите се пренася от Славянск в Горловка.
Щабът на операцията постави на сепаратистите ултиматум да свалят оръжието и да освободят всички заложници.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини