Григор Димитров - шампион на турнира в Букурещ

Най-добрият български тенисист и поставен под номер 1 в основната схема на турнира в Букурещ Григор Димитров спечели титлата в Румъния. Българинът победи Лукаш Росол със 7:6, 6:1 на финала.

Българинът спечели първият сет със 7:6 (7:2). Хасковлията започна много добре мача, след като записа ранен пробив за 2:0. Лукаш Росол обаче бързо върна пробива и застигна своя опонент за 2:2. Последва размяна на геймове до 6:5.

В следващата част Гришо се прояви като истински джентълмен, след като призна, че топката на съперника е закачила линията, въпреки че с точката българинът можеше да спечели сета.

В крайна сметка първия сет влезе в тайбрек. Последва ранен мини-брейк за Григор за 2:0, а след това българинът взе много добра преднина за 6:1, а след това спечели частта при 7:2.

Ранен пробив за Григор Димитров - още в първия гейм на втория сет - 1:0. След много добър сервис, българинът затвърди пробива за 2:0. Чехът взе подаването си за 2:1, но следващият на нула бе в полза на хасковлията - 3:1. Третият пробив в мача в полза на българина бе на нула - 4:1.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини