Търсят телата на загиналото семейство

 В 8.30 часа сутринта започна спасителната акция по издирването на трима души, които загинаха при срутването на мост в село Винево.На мястото на инцидента , който стана вчера, отидоха десетки хора от селото, които се включиха в претърсването. Край моста беше открит смачкан автомобил, в който е пътувало семейство от Кърджали – трима възрастни и едно дете. Тялото на една от жените беше открито.

"Проблемът с моста е още от 2012 година. Тогава алармирахме областната управа в Хасково с изготвен проект за стабилизиране и укрепване на съоръжението. Така и нямахме становище от междуведомствената комисия в Министерски съвет. Около 33 500 лева беше стойността на проекта”, обясни главен специалист от Община Минерални бани. През 2012 г. тогавашният областен управител е дал положително становище за финансиране на проекта. През 2013-а мястото е посетено и отново е дадено положително становище за финансиране. Пари обаче така и не са получени.

Изчезналите край село Винево са от Кърджали. В колата са пътували баба, дядо, тяхната дъщеря и 4-годишният им внук Мерт. Съпрузите Мюмюн и Ресмие Рамадан са преподаватели – жената е начална учителка в СОУ „ Хр. Смирнески” в село Черноочене. Ресмие е на 55 години, в училището работи от 30 години. Класна е на втори клас. „Чакахме я да дойде на работа. Учудихме се, че я няма, винаги се е обаждала, ако се наложи да отсъства. Едва по обяд научихме за трагедията. Много добър колега, потресени сме. Не знам как в понеделник ще съобщим на децата, че тяхната учителка вече я няма”, каза директорът на гимназията Иван Стайков.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини