Голямото чистене - в ход на над 2000 места в страната

Голямото чистене започва! Вече по традиция, доброволци от цялата страна обединяват усилия, за да направят България едно по-добро място за живеене

От помощта на доброволците в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден” ще имат нужда 2254 мръсни кътчета на страната. Организирано чистене има на около 2000 точки.

Според специален анализ тези места се нуждаят от 250 хиляди доброволци, т.е. по-малко от миналата година. Местностите обаче са по-трудно достъпни, така че всяка подкрепа е добре дошла.

И тази година Министерството на околната среда осигурява безплатен достъп на събраните отпадъци в депата до неделя. В Регионалните инспекции по околната среда работят зелени телефони, на които може да зададем своите въпроси.

Отпадъците трябва да събираме в добре завързани чували и да ги оставяме близо до кофите за смет. Ако чистим извън града, трябва първо да се уверим, че общината е уведомена и ще транспортира събраното. Препоръчително е да не използваме деня за чистене на тавани и мазета, защото това би затруднило сметоизвозването.

Днес всеки може да се включи в почистването според собствените си възможности. Ръкавици и чували се раздават близо до местата за чистене - паркове, туристически зони и природни забележи.

За всеки случай, направете справка на сайта на кампанията Daizchistim.bg или се обадете на Националния доброволчески информационен център на 0700 112 05 или в инспекциите по околна среда. 

Източник: http://www.dnesplus.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини