Китайски самолет откри "потенциални отломки" от изчезналия полет MH370

Подводницата Abyss

Китайски самолет засече в южния Индийски океан "две сравнително големи плаващи предмети с много бели малки, разпръснати в радиус от няколко километра". Към мястото пътува китайски кораб.  Намира се в зоната на издирване на отломки от изчезналия на 8 март малайзийски самолет с 239 души на борда.

Потенциалните останки са забелязани от екипажа на военен самолет Ил 76, изпратен от китайските власти да участва в издирването на малайзийски Боинг 777, предаде Франс прес, като цитира агенция Синхуа. Американският P-8 Poseidon не успял на намери обектите до момента, съобщи ABCnews.

Няколко страни, между които Франция, Китай и Австралия вече засякоха със сателити възможни отломки от боинга в основната зона на издирване, на около 2500 км от брега на Австралия.

Операцията в този район на Индийския океан се ръководи от Австралия и в нея са включени още Япония, Нова Зеландия и Съединените щати.

Вчера стана ясно, че единствените в света три подводници Abyss, които са "безпилотни" се подготвят за издирване в зоната. една от тях е германска, другите 2 - на военноморските сили на САЩ . Подводниците Abyss са специализирани за откриване на черни кутии на самолети. Могат да се потапят до 6 хил. м дълбочина.

Самолетът Боинг 777 изчезна без следа малко след полунощ на 8 март. До момента няма открити каквито и да е следи от него, няма и улики, които да укажат на разследването какво се е случило, как или по каква причина.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини