Търсенето на "потенциалните отломки" от изчезналия самолет продължава през нощта

Норвежкият гигант - корабът Höegh St Petersburg побира 7,850 коли

Официално издирването бе спряно заради насъпването на нощта. Капитанът на първия самолет AP- 3C Orion, който се завърна от зоната на търсенето каза, че метеорологичните условия са "изключително лоши" с бурно море и силни ветрове. В издирването участваха два австралийски военни самолета AP- 3C Orion, американският Navy P -8 Poseidon и един P - 3K2 Orion на новозеландските ВВС. Официално бе съобщено, че  четирите самолета са покрили 23 000 кв. км. за деня.

Търсенето продължава през нощта. 

Собственикът на норвежкия превозвач на коли каза, че продължава търсенето на двата големи обекти, засечени на сателитни снимки, които биха могли да са отломки от изчезналия малайзийски самолет: "Ние ще продължим търсенето през нощта с намалена скорост и с всички налични прожектори, и ще увеличим скоростта отново на разсъмване".

Корабът Höegh St Petersburg (който побира 7,850 коли) ще използва радар, за да продължи претърсването през нощта. Екипажът от 19 опитни филипински моряци ще се включи с бинокли в петък. HMAS Success Австралия е на път към зоната, според официално съобщение на австралийските военоморски сили.  Друг търговски кораб също е на път към района. Общо шест търговски кораби подпомагат търсенето.

Китайският ледоразбивач "Снежен дракон" тръгва от Пърт, за да се включи и той  в търсенето, съобщи агенция Синхуа.

Самолетите ще се върнат на сутринта.

Reuters дава малко повече информация за надеждите свързани с потенциалните отломки от самолета. Ако това са отломки от самолета, предстои трудната задача да се открие "черната кутия", тогава ще може да се разбере какво всъщност се е случило.

Професорът по океанография от Университета на Западна Австралия Чарита Патиарачи разказва пред Телеграф за зоната на търсене днес. Това е океанското било Naturalist Plateau - голям морски шелф на дълбочина около 3500 м, около 250 км на широчина и 400 км по дължина. Районът около него е още по-дълбок - близо 5000 метра.

"Ако се окаже, че това е наистина MH370, ние ще приемем съдбата", каза бащата на малайзийски пасажер от изчезналия самолет за новините. Близките "все още не знаят със сигурност дали това е наистина MH370 или нещо друго. Затова ние ще чакаме по-нататъшно уведомление от австралийското правителство", допълни той.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини