Психолог застреля 6-ма души в Турция и се самоуби

Бивш служител на Турския статистически институт (TurkStat) нахлу в сградата на института в североизточната провинция Карс, като уби шестима души, след което се самоуби, съобщават местните медии. 

Според служители във ведомството, инцидентът се е случил след като колегата им е бил уволнен  след вътрешно разследване, в резултат на което е изгубил разсъдъка си.

Тази сутрин мъжът влязъл в сградата и взел за заложници шестима от служителите, които по това време били вътре. По неизвестни засега причини, малко по-късно той ги убил, след което отнел и собствения си живот.

Сред жертвите е и директорът на клона на TurkStat, Мехмед Толон.

Според областният управител Еюп Тепе, инцидентът не може да бъде класифициран като терористична атака. „Нападателят е идентифициран като Вейзи Ерин, който е работил като психолог в офиса на  статистическия институт в Карс“, каза той, цитиран от „Тудей Заман“.

"Той имал психически проблеми. Неотдавна пътувал до Диарбекир и оттам купил пистолет", заяви Алибейоглу пред в. "Хюриет". Той каза още, че има много ранени на мястото на инцидента. "Първоначално той взе директора на института за заложник. След това откри безразборна стрелба, като уби шестима души. Има и много ранени хора", заяви местният политик Наиф Алибейоглу пред в. "Хюриет".

На мястото на инцидента веднага пристигнали служители на специалните сили, след като полицията получила сигнал от заложник в сградата. Но заложниците били убити преди пристигането на силите на реда, съобщава осведомителната агенция Доган. Сградата на статистическия институт била евакуирана след нападението. В. "Тудей Заман" съобщава, че при стрелбата има и  ранени.

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини