Джип „вирна крака“ край Харманли, в Хасково - фигурно пързаляне

Джип се обърна по таван край Харманли

Джип „вирна крака“ край язовир Кюмюрлука край Харманли в ранния следобед днес. Возилото марка ДЕУ поднесло и влязло в крайпътната канавка на иначе слабо натоварения път от Маджарово. Въпреки последвалите каваци, двамата братя, пътуващи в джипа - Демир и Мартин, не са пострадали. Причините за инцидента са както несъобразената скорост, така и силно усложнената пътна обстановка. На места в района има сериозни навявания, а дори и почистеният асфалт прилича повече на река от киша.

11-те сантиметра сняг пък, паднали над Хасково до 15 часа, предизвика шофьорски пируети по улици и кръстовища.
Леки и тежки автомобили свариха да закъсват дори и на равно.

Хасковски тир забуксува по пътя от Пловдив за Хасково и въпреки геройските усилия на водача не успя да потегли. Накрая се принуди да викне помощ, а пристигна и пясъкоразпръскачка. Което предизвика благословиите на водача, смятащ /може би с основание/, че ако пътят бе опесъчен навреме, може би нямаше да се стигне дотам. Разбира се, не спомена за износените си гуми, които сигурно също имат роля в инцидента.

Тирът временно затрудни движението на пловдивското шосе, докато не бе изтеглен на по-сухо място, откъдето все пак успя да потегли.

В града пък имаше фигурно пързаляне. В повечето случаи всичко се разминаваше с псувни. Проблем се появи на най-неочаквано място-детелината на входа за Хасково откъм Димитровград. Две коли, независимо една от друга, се завъртяха и нацелиха една и съща мантинела. Първият „фигурист“ бе с рено, което счупи полуоска. Следващият бе млада дама, но мантинелата бе по-благосклонна към нейния Опел Астра – отиде десния фар, а предният капак бе нагънат. Колата обаче остана в движение и се изнесе на собствен ход. Реното трябваше да яхне Пътна помощ.

Г.Христов

Причината е влизане в крайпътната канавка
Тир забуксува на идване от Пловдив

Една и съща мантинела спря двама хасковлии
Реното строши полуоска
Опел се отърва само с разбит фар и нагънат капак
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    См
    СМЯХ
    0 0
    16:47, 1 юли 2016
    Е, това заглавие е веднъж!!!!!
Последни новини