Фирмите пестят 1000 лв до 31-ви март

Декларирането на данъци по интернет пести до 1000 лв

До 31-ви март юридическите лица могат да спестят 1% от дължимия си налог, но не повече от 1000 лв, ако декларират по интернет доходите си за предходната година. Подаването на данъчни формуляри онлайн става с електронен подпис, напомнят от НАП - Хасково.

3323 фирми от региона вече са спазили ангажимента си. Освен по интернет, годишни данъчни декларации се приемат на гише в 19 пощенски станции в област Хасково, по пощата като писма с обратна разписка и на място в салона за клиенти в офиса на администрацията.


От офиса в Хасково уточняват, че плащания за данъци и осигурителни вноски по новите 4 сметки, влезнали в сила на 1 март, могат да се правят и чрез онлайн системата на НАП. Необходима е дебитна или кредитна карта и регистрация в платформата Еpay. Софтуерът елиминира риска от технически грешки и неточности при попълването на платежни нареждания, като въвежда автоматично банковите сметки и кодовете за вид плащане към съответния офис на НАП. Регистрацията в електронната платежна система на НАП е безплатна и отнема няколко минути.
Повече информация за попълването на данъчни и осигурителни декларации, както и за плащане на дължими суми, клиентите на Агенцията могат да получат на информационен телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини