САЩ отменят търговските и инвестиционни преговори с Русия заради Украйна

САЩ отменят търговските и инвестиционните преговори с Русия заради събитията в Украйна, съобщиха от пресслужбата на търговския представител на САЩ Майкъл Фроман, предаде РИА Новости.

„Преустановихме предстоящите преговори с Русия по търговията и инвестициите, които бяха призвани да активизират икономическите връзки”, обясниха от пресслужбата.
По-рано Пентагонът съобщи, че по същата причина САЩ замразяват военното си сътрудничество с Русия.

На срещата на върха на ЕС, която ще се проведе в Брюксел в четвъртък, ще бъде взето решение за преустановяване на дискусиите с Русия по отношение на визите и икономическите споразумения, ако дотогава от нейна страна не бъдат предприети мерки за деескалиране на ситуацията в Украйна, предупреди френският външен министър Лоран Фабиюс, цитиран от Интерфакс.

Той съобщи, че този въпрос е бил обсъден по време на състоялата се в понеделник среща на външните министри на страните от ЕС.

„В същото време ние настояваме за започване на диалог. Това означава руснаците да пристъпят към такъв диалог”, отбеляза Фабиюс.

В понеделник върховният представител на ЕС за външните работи и сигурността Катрин Аштън заяви, че при отсъствие на деескалация на ситуацията около Украйна ЕС ще вземе решение за последствията за отношенията между ЕС и Русия.

„Ние обсъдихме възможностите за прекратяване на двустранните дискусии за визите и ще преразгледаме специфични ограничителни мерки”, каза Аштън на пресконференция след заседанието на външните министри в Брюксел.

Купи от MediaMall.bg: Сервантес: Дон Кихот, цена 4.9

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини