Татяна Дончева: "Движение 21" може да участва в избори

„Движение 21“ вече може да участва на избори, което не значи, че ще участва на тези евроизбори пряко в този формат. Това каза пред БТВ Татяна Дончева, лидер на „Движение 21".

„За да наложиш една политическа марка, трябва време. Вече имаме всички политически предпоставки за участие в състезанието. Но това означава, че в следващите месеци трябва да популяризираме формацията в цялата страна, да извадим управленски проекти и програми, да извадим лица, които да вдъхват доверие, за да можем да се явим на избори", подчерта Дончева.

На въпрос ще влезе ли „Движение 21“ в коалиция, Татяна Дончева отговори: „В българския политически живот всичко започва с коалиции. Съставните части още не са известни и не са ясни, но вече се говори за коалиции. Когато има нужда и за конкретни избори, ще има и коалиции. За тези евроизбори няма никакъв смисъл, при положение, че няма разгърнати структури достатъчно мощни в цялата страна“.

Относно формацията на Георги Първанов и Ивайло Калфин тя каза: „ Аз не съм намерила един човек в АБВ, който да ми обясни формулата им. Като не искаш да си в една компания, казваш „Уважаеми, аз съм дотук!”.

Татяна Дончева разкритикува и начина на правене на политика у нас: „Забелязвам тенденция никакво внимание към това какво законодателство се приема и кого то облагодетелства. За първи път се внася Наказателен кодекс. Правителството минава на транзит”, заяви тя, давайки за пример разделянето на Главна дирекция „Национална полиция” на „Криминална” и „Охранителна”, което според нея се прави без абсолютно никакъв аргумент.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини