Гръцки шивач отнесе 15 бона глоба

Солидна глоба от 15 000 лв. е наложена на гръцка шивашка фирма в Ивайловград. Наказателното постановление е за възпрепятстване на контролен орган, обясниха от дирекция Инспекция по труда в Хасково. Гръцките шивачи в Ивайловград са няколко и заради това не е ясно точно на коя от тях е наложена глобата, а от дирекцията отказаха да я назоват.

Общо през януари са съставени 11 наказателни постановления на обща стойност 35 750 лв. Средният размер на санкциите е 3250 лв. Това са стари глоби, но сега влизат в сила, уточни главен инспектор инж. Красимира Стоянова.

През януари инспекторите от хасковската дирекция са извършили 154 проверки, при които са констатирани 588 нарушения. Съставени са и 11 акта. 5 от тях за работа без договор. За това нарушение законодателят предвижда глоба, чийто максимален размер е 1600 лв. Този път не са в сферата на шивачеството, както в много други случаи, а са в сферата на услугите – в магазини, заведения, химическо чистене, фризьорство и козметични услуги. Останалите 6 са за други нарушения – 2 за липсващи инструктажи и 4 за неизпълнени предписания.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини