Счупихме рекорден термометър, събличането продължава утре

Хасковлии търсеха начин да се отърват от излишните катове дрехи. Други/ в дъното/ предвидливо бяха тръгнали по къс ръкав

Топлото време днес счупи температурен рекорд от 1957-ма година. Тогава била измерени 19.5 градуса по Целзий, най-високата стойност за 18-ти февруари в повече от 100-годишната история на хасковската метеорология. Днес обаче пролетното слънце, припознало февруари за свой месец, докара термометрите с близо два градуса повече-21.4°. Тихото време усили топлото до степен на събличане, за прецакалите се с дебели дрехи. Други предвидливо бяха тръгнали по къс ръкав. Късите поли обаче се отлагат за утре, поне според обещанието на синоптиците за още по-топло време и нов рекорд.

Прогнозата е за топло до 23 градуса. Измерената максимална стойност за 19-ти февруари е 20.9 по Целзий отчетена през 1955-та година. Коварни мъгли в низините обаче могат да пречупят напъна на топлото. Очаква се в Хасково, Харманли и особено Димитровград да бъде по-студено и от днес-15-16°. Парадоксално, но на по-високите места ще бъде доста по топло, заради липсата на мъгли. Синоптиците обещават по 19 градуса за Маджарово и Ивайловград, а на юг от тези места и над 20 по Целзий. Валежи не се очакват въпреки, наличието на разкъсана, на места ниска облачност.

Г.Христов

Заради времето цъфнаха овошките
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини