Отпада сливането на градините, шефът им ясен след 21-ви

Те ще продължат да са директорки

Сливането на хасковските детски градини ще отпадне като вариант, ако забавачките докажат, че могат да си закърпват бюджета. Това е било поставено като условие от кмета Георги Иванов при срещата му с директорките на ЦДГ и ОДЗ от хасковската община, научи Haskovo.net.

В случай, че до 1-ви април детските заведения покажат добри резултати, планираното именно за тази дата сливане няма да се осъществи. Че този вариант се приема насериозно от общината, говори и факта, че все още няма яснота кои директори и домакини трябваше да бъдат съкратени при наближаващото сливане. В предложената и одобрената от ОбС реформа от 17 забавачки в града трябваше да останат 11, а от 13-те градини по селата - само една.

Върви обаче преструктуриране на дирекцията в общината, под която шапка са градините. Отговорникът за забавачките Петронка Ганашева вече е директор на ЦДГ 10, а от вчера бившата директорка на ОДЗ №22 Елина Арнаудова е на нейно място в общината. Пак от вчера мястото окончателно е овакантено от шефа на дирекцията Васил Несторов, макар той да обяви пред Haskovo.net, че е на поста до края на февруари. Упорито се говори, че Несторов се готви за директор на Регионалната служба за социално подпомагане, като преди е бил спряган за шеф на Инспекцията по труда. Васил Несторов не бе открит за коментар.

Неговото място в общината е предложено на конкурс по Закона за държавния служител, като срокът за подаване на документи е 21 февруари. За длъжността се изисква висше образование в хуманитарните науки със степен магистър и 4 години управленски опит. Сред допълнителните умения, даващи предимство, са оперативност, комуникативност и умение за работа в екип. Език не се изисква, а за компютърната грамотност е достатъчно познаването на Word и Excel. Любопитното е, че определената за длъжността заплата е в много широки граници - от 730 до 2350 лв.

Документите се подават в дирекция „Администрация“ в община Хасково.

Г. Христов

Елина Арнаудова, крайната вляво, става шеф на отдел в общината
Васил Несторов. Приемникът на поста му ще е ясен сле 21-ви
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини