Само трима адвокати си дирят парите от палавата Мариана,работата мирише на гнило

Само трима юристи от общо 65 членове членове на адвокатската колегия в областта са дали показания пред Икономическа полиция срещу секретарката Мариана Г.,която изчезна с крупна сума пари.Както първи Кърджали бг вести писа оправната администраторка завлече пеканите юристи с най-елементарни хватки и забегна.Въпреки,че по последни разчети откраднатото достига до 100 бона адвокатите мълчат като риби за това как Мариана е успяла да завлече пенсионните и здравните им осигуровки през последните години,както и членския внос във Висшия адвокатски съвет.

Слабият стремеж на адвокатите да си върнат парите се обяснява с липсата на документи,които да докажат направените вноски.Сумите са събирани със хвърчаши ордери.

Съществуват подозрения,че в последните години ръководството на колегията е имало съмнения в работата на секретарката.Съществувало и практика да се укриват хонорари,смятат запознати със случая.Работата не е чиста,твърдят юристи.

Мариана Г. е работила в областна администрация до 2004 г. при Калин Примов.Била е отстранена заради подозрения във далавера с техника,твърди мълвата.Мъжът и пък държал рибен магазин.За него се носи слух,че се занимавал с бракониерство.

За сега с празни ръце са както адвокатите,така и съпругът.

Георги Кулов  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини