Нов трус в bTV: Виктория Бехар напусна, Люба Ризова обмисля

Зам.-шефката на "Новини и актуални предавания" в bTV Media Group и главен редактор на Новините Виктория Бехар, напусна телевизията в четвъртък късно вечерта.

"Тръгвам си. Взех решение да напусна и си отивам вкъщи", каза Бехар пред 24 часа. Тя не казва каква е причината да напусне медията, но според клюката си тръгва сед жесток скандал с изпълнителния директор Павел Станчев. Ябълката на раздора е била каква да бъде водещата новина на вечерната новинарска емисия от 19 ч.в четвъртък. Станчев настоявал това да е одитният доклад на Сметната палата за "Авииоотряд" 28, на Бехар отказала. За сега тя не казва с какво ще се занимава, но отрече да отива в друга медия.

На нейно място като главен редактор на "Новини и актуални предавания" идва Валя Гиздарска, която е продуцент в предаването на Росен Петров - "Нека говорят".

Люба Ризова, която е директор на "Новини и актуални предавания" също обмисля подобна стъпка и в момента е на разговори с новото ръководство, които продължават цял следобед. Според някои сайтове тя дори вече е обявила пред екипа си, че си тръгва. От телевизията обаче обясниха, че Ризова все още преговаря.

И Люба Ризова, и Виктория Бехар работят в Би Ти Ви от самото й създаване преди 14 години. Преди това и двете бяха в Нова тв.

За малко повече от половин година телевизията се раздели с някой от ключовите си лица.

Първи си тръгнаха водещите на сутрешния блок Анна Цолова и Виктор Николаев, които заедно с продуцентката си преминаха в конкурентната Нова телевизия. Малко след това към тях се присъедини и разследващата репортерка Миролюба Бенатова, която чрез продуцентската компания "Телеман" прави разследвания на различни теми в Нова. Последва я водещата на вечерната емисия Ани Салич. Към конкуренцията премина и изпълнителният продуцент на "Новини и актуални предавания" в Би Ти Ви Дарина Сарелска, която стана директор на новините в "Нова".

Преди седмица сменена с Павел Станчев и Вики Политова, оглавявала дълги години медиата и близка до рекламния бос Красимир Гергов, който има и минотирен дял акции в медиата. Павел Станчев се завърна в България от позиция в Гърция, а в биографията си има четиригодишен опит на изпълнителен директор в "Нова телевизия" - между 2004 и 2008 г.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини