Уникален хороскоп на сенките, тъмните тайни на характера

Хороскопът на старогръцките митове е поучителнакласификация и е насочена към тъмните ъгълчета на душата и всеки сам си преценява правдив ли е този поглед към опакото на света. Мнозина по-често съзират в кривото огледало другите, не своите постъпки. Мъдреците пък се шегуват: най-сладка е битката със себе си – който и да загуби, все излиза победител. Дербито върви до живот и с променлив успех. Затова хората от незапомнени времена се питат какви са чудовищата, които отглеждаме в душата си. Вижте кои са според датата ви на раждане в хороскопа на сенките.

Кентавърът (8.01 – 12.02)

Мъж с тяло на кон. Кентавърът Хирон е учител на античните герои, обучавал и Ахил. Прочул се и кентавърът Нес, откраднал половинката на Херакъл Деянира. Разгневеният съпруг го прострелял, а умиращият Нес подучил жената да събере кръвта му и да напои наметката на мъжа си, за да се “опази” от изневери... За съвременните кентаври се смята, че действат под диктата на силни емоции и желания и са твърде непокорни.

През периода са родени Е. Пресли, Молиер, Ш. Перо, Ал Капоне, Едгар Алън По, Байрон, Стендал, Висоцки, Дикенс, Диор...

Харпията (13.02 – 18.03)

Жените птици били приемани за богини на вихъра и смъртта. Изпратили ги да накажат царя прорицател Финей, като му отнемали и съсипвали храната. Той се отървал от тази напаст благодарение на аргонавтите срещу съвет как да продължат похода си. Днешните харпии най-мъчно надделяват пословичната си злопаметност, подвластни са на неудовлетворение, даже завист.

През периода са родени Сименон, Реноар, А. Бърджес, Стайнбек, Вивалди, Пазолини, Уаят Ърп, Микеланджело, Р. Нуреев, Л. Минели...

Пегасът (19.03 – 24.04)

Конят с крила летял по-бързо от вятър. Когато го възседнал Белерофонт и се издигнали в облаците, Зевс пратил стършел да ухапе добичето и то хвърлило ездача от гърба си... Митологичният хороскоп приписва на зодията горделивост, представителите й все са недоволни от късмета. Ненавиждат рутината, но прекаляват с амбиции за нещо по-добро и различно.

През периода са родени Ибсен, Бах, Мусоргски, Зола, Тенеси Уилямс, Гоя, Верлен, Ван Гог, Абат Прево, Бисмарк, Карл Велики, Казанова...

Церберът (25.04 – 30.05)

Митичното триглаво куче пазело входа в царството на мъртвите. Херакъл го победил и насила го отвел на белия свят да го ослепи слънцето. Казват, че днешните цербери са способни да отровят живота на другите за дреболии, но трябва да овладяват гнева си, защото вреди и на тях.

През периода са родени Кромуел, А. Круп, Дюк Елингтън, Хашек, Маркс, Фройд, Брамс, М. Булгаков, Х. Сенкевич, Чайковски, Фернандел, Окуджава, Омар Хаям, Балзак...

Сатирът (31.05 – 3.07)

Козлоногият представител на горските божества бил почитан като покровител на плодородието. Според древните легенди сатирите първи приготвили от гроздето вино, заобичали го много и като пийнели, правели страхотни оргии. Пеещата им свита съпътствала Дионис. Сегашните наследници на сатирите също имат слава на женкари или мъжемелачки, но е добре да щадят и своето сърце, и чуждото.

През периода са родени М. Монро, Маркиз дьо Сад, Ж. Бейкър, Т. Ман, Гоген, Гуно, Офенбах, Сартр, Пирандело, Екзюпери...

Сирената (4.07 – 10.08)

Полуптици или полуриби, хубавиците с прекрасни гласове подмамвали моряците. Одисей ги надхитрил, като запушил с восък ушите на спътниците си, за да не чуват песента им, а той я изслушал, завързан на мачтата на кораба си и не й се подчинил. Легендата живее до днес – сирените залагат на чар и общуване, манипулират околните и не ги е грижа за чужди права и интереси.

През периода са родени Дж. Лолобриджида, Кокто, Пруст, Цезар, У. Текери, Дега, Маяковски, Петрарка, Хемингуей, Р. Чандлър, Дюма - баща и син...

Грифонът (11.08 – 15.09)

Лъвовете с орлови крила и нокти били “псета” на Зевс, впрягали ги в колесницата на богинята Немезида за бърза разплата с престъпниците. Природата на чудовището била двойнствена – зло и алчно, но непорочно и смело. На хората-грифони се приписва фанатизъм и агресивно отстояване на убежденията, непримиримост към идейните противници.

През периода са родени А. Хичкок, Ф. Кастро, Уолтър Скот, А. Салиери, Коко Шанел, Ш. Де Костер, Л. Толстой и А. Толстой, Т. Кампанела, А. Кристи, Ф. Купър...

Химерата (16.09 – 22.10)

Тя имала глава на лъв, козел и змия и трите бълвали огън, тялото й било хибрид от същите животни. Химерата прониквала където си иска, изгаряйки или разкъсвайки всичко по пътя. Убил я героят Белерофонт, възседнал Пегас. За днешните химери като най-характерна черта се сочи лицемерието, за тях животът е карнавал, а те имат правдоподобна маска за всяка ситуация.

През периода са родени Гр. Гарбо, Бр. Бардо, С. Кристел, Есенин, Арагон, Дидро, Т. Хейердал, Лермонтов, Ницше, Уайлд, Рембо, С. Бернар...

Свинксът (23.10 - 30.11)

Лъв с човешка глава и женска гръд живеел в гората край Тива и задавал на всеки пътник гатанка, а като не получавал верен отговор – убивал... Само Едип се справил с въпроса, побеснялото чудовище скочило в пропаст и загинало. За съвременните свинксове отличителни белези са студенина, пресметливост и пестеливост, която бързо се превръща в скъперничество.

През периода са родени Лойола, Пикасо, Бизе, Джеймс Кук, Паганини, А. Камю, Достоевски, О. Роден, Р. Л. Стивънсън, Тиберий, Дж. Суифт, М. Твен...

Минотавърът (1.12 – 07.01)

Бикът от Минос бил получовек, живеел в подземен лабиринт на о. Крит, построен от чутовния майстор Дедал, и му поднасяли човешки жертви. Тезей с помощта на Ариадна влязъл в лабиринта, убил чудовището и освободил определените за кървав данък младежи и девойки. На днешните минотаври приписват по-трудно взимане на решения, покорство и силно “стадно” чувство.

През периода са родени Мадам Тюсо, Дж. Остин, Радж Капур, К. Кастанеда, Р. Киплинг, Толкин, Селинджър, Шах Джахан, Жана Д`Арк.

И слънчевите знаци имат жило

Ако сте открили нещо от себе си в античните чудовища, от митовете знаете как могат да бъдат сразени. Но и класическият зодиак предупреждава за самокритичност. При запознанства сякаш между другото хората питат от коя зодия е събеседникът им или по интуиция го “наместват” в някоя. Не толкова от теория, колкото от личен опит сме прозрели: човек е и добър, и лош...

* Овните лесно се палят, но понякога зарязват работата до кривата круша. Само че държат да бъдат номер едно във всичко. Лъвовете са известни с високо самомнение и се чувстват зле без свити и поклонници. А дали винаги държат сметка за нещата, които засягат другите... Стрелците се настройват позитивно и при най-големи трудности. После стават нетърпеливи, раздразнителни, даже безпощадни към враговете.

* Телците жадуват за спокойствие и благосъстояние, домът им е истинска стара крепост. Не обичат разправии, обаче когато ги засегнат – трудно прощават и още по-трудно отстъпват, дори обстоятелствата да се менят. Девите са прагматични, изпълнителни и разсъдливи, но свръхкритични към околните. Понякога се затварят и изстрадват чужди несъвършенства. Козирозите пък са честолюбиви, издържливи и... недоверчиви, случва се направо да не разбират емоциите на другите и да показват консерватизъм.

* Раците имат завидна интуиция, но са обидчиви, нерядко стават „пустинници”. Мнозина жадуват за власт над другите и се стремят към повече, макар да имат и обич, и средства. Скорпионите са без комплекси и войнствени, но бързореки, раздразнителни и майстори да си създават врагове. Рибите са колебливи, податливи на променливи настроения. Вечно пазят материалните си интереси, а дали това им помага да намерят себе си...

* Близнаците не обичат лишения и самота, обаче общителността и променливите им настроения пораждат усещане за двуличие или оригиналничене. Везните решават споровете елегантно и с компромиси, само че колебанията и смяната на мнението кара другите да ги подозират в коварство. Водолеите са независими и реформатори по дух, винаги склонни да предизвикват общественото мнение. Затова обкръжението им рядко ги разбира и подкрепя, смятат ги за непредсказуеми.

Източник: http://www.snews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини