Какво да НЕ правим на 14 февруари

Първото нещо, за което всеки мъж трябва да е предупреден за Свети Валентин, е: жените наистина си падат по тая работа. Може празникът да ви се струва леко инфантилен, леко пресилен, леко привнесен, но това са само ваши разсъждения: за жените това е важен ден и толкова. Забравете и за силната си пристрастност към Трифон Зарезан. Напълно прави сте да мислите, че това е истинският български празник, а Свети Валентин е от онази глупава партида странни идеи, които нахлуха заедно с Хелоуин. Тук обаче не става дума за логика - жените предпочитат Свети Валентин, независимо дали им личи или не. Затова се откажете от гимназистката си мечта - да заспите на 13-ти вечерта и да се събудите на 15-ти - и се захващайте за работа.

Въпросното захващане за работа обаче никога не става с гениална творческа идея. Мъжете рядко са особено докоснати от музата, когато става дума за подобен празник - зареден е в календара притеснително близо между Коледа и 8 март. Което при 3-годишна връзка, плюс рождения ден и годишнината означава 15-ти поред подарък. Трудна работа и с постоянна надвиснала опасност за фатални грешки. Ето кои са най-популярните изцепки, от които трябва да са пазите.

1. Номерът с цветето

По принцип букетът наистина може да е луксозен - изсипали сте куп пари, опакован е грижливо и красиво, изобилства от цветове, миризми и тъй нататък. Освен ако не е нещо наистина грандиозно, като да кажем милион рози под терасата, забравете, че само с цветя ще стане. Жените наистина ги обичат, но в този случай може да са само леко допълнение към цялата програма.

2. Оставане вкъщи

Направили сте мащабен, скъп и красив подарък, подкрепен с мили думи и всичко останало. Но сте останали вкъщи с половинката. Никога не правете това. Свети Валентин е позьорски празник. Задължително трябва да излезете някъде. Пригответе добра сума за луксозен ресторант - не е добра идея да ходите на обичайното място, на което хапвате през вечер.

3. Прекален фалш

Ако репликите ви изведнъж започват да излизат от устата със сладникавостта на Раян Гослинг от "Тетрадката", обърнете внимание на следното: Вие не сте Раян Гослинг, а "Тетрадката" е съвсем тъп филм. Гаджето ви веднага ще ви хване в преднамерена романтика, която изглежда неестествена. Не излизайте прекалено от реалността - достатъчно е просто да си спестите спорове, напрягащи мисли и банални изречения от ежедневието. Всичко отвъд това започва да изглежда съмнително.

4. Предложение за брак

Не че има нещо лошо, но това не е най-добрата дата да го направите. Най-малкото - прекалено очаквано е. Ако нещата вече са опрели до този момент, не използвайте услугата на празника. От вас се очаква да сте по-нестандартни и креативни. Освен ако не сте решили да ползвате хитрия номер, в който годишнината от годежа и Свети Валентин да съвпаднат, за по-удобно. Ето още едно доказателство, че нямате нищо общо с Райън Гослинг.

5. Работата не е оправдание

Възможно е да ви е натоварен ден, да имате куп неща за вършене и прочее. Не правете грешката да оправдавате липсата на ангажираност с празника с прекалена ангажираност в офиса. Това е Свети Валентин, а вие сте човекът, който го зарязал заради бачкане. Ние нямаме нищо против - гаджето ви обаче ще има.

6. Не се съветвайте с интернет

Колкото и да не получавате пристъпи на оригиналност интернет е последното място, от което да черпите идеи. Понеже оттам се съветват всички, и шансът подаръците на половинката да се повторят с тези на нейните приятелки не е изключен, тъй като всички ползват един и същ източник.

7. Не купувайте тиган

Не купувайте тиган!

8. Не купувайте и тенджера

Освен ако не пуснете вътре ключове за нова кола...

9. Ако сте сами...

Последното правило е за самотните мъже. То е много ценно и може да излекува всяка светивалентинова депресия. Гласи следното: Ако ви е тъжно, че на 14 февруари сте сам и никой не ви обича, не се притеснявайте - най-вероятно ще е така и в останалите дни от годината.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини