Съдебно дело срещу Apple относно новия чип A7

Ищецът твърди, че чипът Apple A7 е така бърз, понеже е използвано важно чуждо изобретение. Изследователската фондация на абсолвентите от Уисконсин заведоха съдебно дело срещу Apple, обвинявайки компанията в използване на регистрирано от фондацията изобретение.

Според фондацията, която играе ролята на посредник за комерсиализиране разработките и изобретенията на Уисконския университет в Медисън твърди, че процесорът Apple A7, който е в основата на iPhone 5S, iPad Air и iPad mini Retina, неправомерно се е възползвал от патент №5781752. Изобретението с име "Алгоритъм за прогнозиране на таблични данни за паралелна компютърна обработка", позволява според ищеца, да повиши производителността и ефективността на Apple A7.

В докуметацията към изобретението е написано, че "Алгоритъмът за прогнозиране позволява процесорните инструкции да се изпълняват с приоритет и по-бързо, в зависимост от предишните процесорни инструкции. Предвиждането на тези зависимости се извършва на базата на предишните неправилни прогнози, записани в крайните етапи на обработката. Синхронизацията на зависимите инструкции се осигурява чрез таблица, в която са записани най-вероятните зависимости между инструкциите. Табличните записи се създават и унищожават динамично, за да се ограничат изискванията към паметта".

Според фондацията, патентът №5781752 е получен след много важна изследователска работа в областта на процесорните архитектури, за която ръководителят на изследователската група Хуриндър Сохи е получил престижната награда "Екерт-Моучли".

Фондацията е намерила патентни заявки на Apple, в които става дума за патент №5781752 и следователно компанията съзнателно и предумишлено е нарушила патентното право. Фондацията се обръща към съда да спре нелегалното използване на патента и да накаже Apple с парична глоба.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини