Бяло, бяло и бяло от Dior за Пролет/ Лято 2014 (видео)

Според Dazed усещането от модното шоу на Dior може да се опише с 3 думи - светлина, въздух, дишай. Предложението на Раф Симонс за висша мода Пролет/Лято 2014 бе показано сред извитите форми и органични контури на едно изцяло бяло пространство. Това предизвика асоциации с иглу, други казаха, че наподобява традиционна гръцка глина, в Instagram някой написал, че е в архитектурното мислене на Гери и Гауди. Оказва се, че керамик на име Валентин Шлегел от 50-те години на 20 век е бил вдъхновение за създаването на декора.

Каквото и да е , бялото обкръжение на дефилиращите грациозни фигури, обгръща идеално движещите се с лекота  и бързина силуети. Те не просто се движат сред бялото пространство, те трептят и пробляскват при всяко движение.

Дрехите са, разбира се, красиво бродирани. Момичетата са в свободни рокли без презрамки, с вградени пайети, ритмични цепки в материите и сложни слоести изрязани форми. Цветовете са сведени до бяло, бяло и бяло, с излючение на модели в черно и черно, и няколко в млечна резеда и изискано телесно розово. В света на Раф Симонс жените са освободени от земните грижи, те се реят свободно и за предпочитане облечени в някоя от тези съвременни оди за висшата мода.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини