Съдът остави русия ангел Мария в Гърция

Съдът в Лариса постанови, че благотворителната фондация „Усмивка на детето” получава пълно попечителство на станалата известна като русия ангел Мария, пише „Български новини“.

Мария беше открита през октомври в ромски лагер в Северна Гърция при хора, представили се за нейни родители. Впоследствие след голямо международно разследване родителите бяха открити в България.

Съдът в Лариса днес счете, че най-доброто за 4-годишната Мария е да остане във фондацията „Усмивка на детето“, която ще грижи по най-добрия начин за нея.

Двойката мними родители остават в предварителния арест в затвора Коридало с обвиненията за документна измама и отвличане, като последното се оспорва от адвоката им като неоснователно въз основа на констатациите на разследването.

Двойката роми се опитват да излязат от ареста, като декларираха готовността си да осиновят детето и по този начин обвиненията срещу тях да отпаднат. Съдът обаче не излезе с решение по този въпрос и го остави за бъдеще време.

Биологичната майка на Мария - Сашка Русева от Николаево, Старозагорско, иска да си вземе детето обратно, стана ясно миналата година. „Искам Мария! Оставих я на една жена, която обеща да се грижи за нея. Не съм взела пари. Искам я при мен“, каза жената.

Сашка родила Мария в Гърция и седем месеца се грижила за нея. През това време най-голямата й дъщеря се омъжила и тя трябвало да се върне, за да се грижи за децата си.

"Една руса жена дойде при мен и ми каза, че няма дете и да й я дам да я гледам. Пък като имам пари, да отида да си я взема. Оставих я. Прибрах се в България и после не можах да отида да си я взема. Не съм взимала пари за Мария. С доверие я дадох", обясни Сашка.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини