Австриецът с гевгира ще сваля бурките на мюсюлманите

Австриецът Нико Алм, който през 2011 г. се прочу като се снима на шофьорската си книжка с гевгир на главата, се е амбицирал да свали бурките на мюсюлманите в страната.

Шашавият господин е съинициатор на референдум против религиозните привилегии. Той вече е успял да събере необходимото количество подписи за референдума и чака инициативата му да бъде регистрирана.

Нико Алм се прочу с това, че след 3-годишна борба успя да убеди властите, че има право да се снима с гевгир на главата. Възмутен от законите в страната, които разрешават на мюсюлманките да се снимат за документи с покрита глава, Алм се обяви за "пастафариян" (от паста - б.р.), който почита Летящото Спагетено Чудовище. Той бе категоричен, че неговата религия изисква носенето на гевгир.

Властите му позволиха да се снима с отцедника за спагети, след като го накараха да мине психо тест.

Нико вече има множество последователи, членове на Църквата на Летящото Спагетено Чудовище. Всички те искат мюсюлманите в страната да се съобразяват с някои изисквания като това да свалят бурките си в държавни учреждения, училища и когато се снимат за документи, както са задължени да правят останалите граждани на Австрия.

В страната от години се водят дебати по този въпрос, но решение няма. Всъщност проблемът с покриването на лицата е деликатен за цяла Европа, където има стотици хиляди емигранти от мюсюлманските държави.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини