Явор Нотев: Стефани дьо Мартие е провокирала сблъсъка със Сидеров

Не съм подписвал никакви документи, свързани със задължения към офшорни фирми, както твърдеше Валери Симеонов в студиото на bTV преди няколко дни. Ако този човек има някакви документи, за да подкрепи твърденията си, нека ги представи. Ако не – това е чиста манипулация и откровена лъжа. Това каза в предаването “Лице в лице” Явор Нотев.Запознах се с постъпилите в деловодството на парламента документи по искането за сваляне на имунитета на лидера на партия “Атака” Волен Сидеров и смятам, че в тях няма достатъчно аргументи, смята той. Според него, има 12 протокола за разпит на свидетели, но към момента истината за случилото се не е категорично установена.

Нотев твърди, че в документите от прокуратурата няма никакви данни за сблъсъка на лидера на паритията с френската дипломатка Стефани дьо Мартие. Той предположи, че културното аташе на Франция е родена в България и говори нашия език, но това е било скрито. Депутатът изказа предположение, че  госпожата е говорила на български, след това е преминала на словенски и накрая е заговорила на френски.

Спорът между двамата е започнал с претенция на Стефани дьо Мартие към значката на Сидеров, която той е носил на ревера на сакото си, каза депутатът. Ако това е така, трябва всички детайли на случилото се да бъдат разкрити. 

Явор Нотев не отрече, че скандала между Сидеров и журналистите във Варна ще се отрази негативно на имиджа на партията, но посочи, че лидерът на “Атака” е провокиран да заяви нелицеприятни неща. Той определи “неуспели на изборите наши конкуренти” като двигател на тези атаки срещу партията.

Скандалът от Варна ще има оздравителен ефект за всички, които се опитват да докажат, че страната се управлява от тройна коалиция и че “Атака” подкрепя управлението, смята Нотев.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини