Великобритания обмисля таван на имиграцията от ЕС

Великобритания може да наложи таван на имиграцията от страните от Европейския съюз от 75 000 души годишно. 

Британското министерство на вътрешните работи предложи и по-строги  критерии за наемането на мигранти от страни от ЕС.

Мерките трябва да намалят нетната имиграция от страните от ЕС с 30 000 души годишно от настоящите 106 000, пише London Evening Standard, цитиран от "Фокус".


Докладът излезе само седмици преди ограниченията на свободното движение  на гражданите на България и Румъния да бъдат вдигнати в края на месеца.

В документа се предлага още да се забрани на имигрантите от ЕС да получават социални помощи и облаги или данъчни кредити през първите пет години на престоя им във Великобритания.

Според предложенията, професионалистите и висококвалифицираните мигранти от страни, като Германия, Холандия или Австрия може да се преместят в Обединеното кралство, само ако имат предложение за работа.

Нискоквалифицираните работници ще бъдат допускани в страната, ако имат работа в одобрен от властите списък с професии, в които има недостиг на работна ръка.

Сред останалите предложения в доклада са даването на британските граждани предимство в конкуренцията за работните места и ограничаването на движението на работната ръка от присъединили се към ЕС страни, докато не достигне брутният им вътрешен продукт до 75% от този на Великобритания.

Великобритания ще трябва да напусне Европейския съюз или да опита да предоговори споразуменията в Общността, ако реализира плановете, предложени от вътрешния министър Тереза Мей, коментира The Times.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини