Стотици хиляди украинци се събраха в Киев на протест в „Деня на достойнството”

Двеста хиляди проевропейски настроени опозиционери на действащата власт се събраха в центъра на украинската столица - на площад "Независимост", станал известен като Майдан по време на "оранжевата революция" от 2004 г.
Площадът е почернял от хора, дошли за поредната масова демонстрация, след като протестите предишната и по-предишната неделя събраха там стотици хиляди души.

Днес лидерите на опозицията организират в Киев поредното "народно вече" (събрание) под наслов "Ден на достойнството", съобщи ИТАР-ТАСС. 

Обстановката в Киев бе далеч по-спокойна тази сутрин след доста бурната нощ на площад "Независимост" - там до късно държаха речи опозиционери и от уредбите кънтеше музика на популярни изпълнители. 

По-късно обаче към площада отново заприиждаха хора с украински знамена и флагове на опозиционни партии. 

От 21 ноември хиляди украинци протестират в Киев срещу отказа на президента и правителството да подпишат споразумението за асоцииране с Европейския съюз. 

В момента край барикадите не се виждат служители на реда, посочва агенцията. 

Вчера на Европейския площад в украинската столица проведоха масов митинг привърженици на действащата власт. Днес там няма демонстранти - управляващата Партия на регионите е прехвърлила своите акции в Мариинския парк. Сега там се събират хора, понесли освен украински знамена и флагове на властовата партия.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини