Търговците на Неделен пазар: Не искаме да се местим, но се налага!

На Неделен пазар казват, че нямат избор заради предстоящото преместване на 12-те маси

Част от търговците, чийто маси предстои да бъдат преместени заради строежа на пешеходен мост на Неделен пазар твърдят, че не са информирани в детайли, какво точно ще се случва в идните месец и половина.

Това разказаха самите те, потърсени за коментар днес ден след като стана ясно, че ще могат да работят на пазара през идните Коледни и Новогодишни празници.

След среща между кмета Иво Димов, фирма "Терна" и НКЖИ вчера бе огласено, че масите ще бъдат премахнати между 6 и 10 януари 2014 г.

"Няма човек тук, който иска да се мести, но щом се налага, не можем да оспорваме", разказа жена, която предпочете да запази името си в тайна. На такова мнение бяха и други от анкетираните, предпочели анонимност.

Разказаха, още че нямат избор и ще се съобразят с новите условия. Стана ясно, че се доверяват предимно на слухове, а някои дори не знаят, че е имало среща в Общината по темата.

Някои от предприемачите вече са разгледали предложените им от ръководството на „Общински пазари" нови места за търговия в други сектори.  Други категорично заявяват, че никой нищо не им е предлагал.

Потърсен за коментар, временният шеф на ОП СПИОТ Димитър Вълчев заяви, че с всеки един от засегнатите собственици е воден разговор няколко пъти и е предложена алтернатива. По думите на Вълчев, ситуацията е динамична, но приоритетно се предлагат места на търговците от засегнатия от строежа на пасарелката сектор.

Шефът на пазарите заяви, че на не повече от 20 000 лв. годишно се изчисляват загубите на Общинското предприятие в резултат на промените заради изграждането на високоскоростната ЖП отсечка на територията на Димитровград.

Отново вчера стана ясно, че в началото на декември тук ще пристигнат машините, който ще вдигнат пилоните за двата пешеходни моста на Неделен пазар и до магазин "Лидл".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Част от масите, които предстои да бъдат премахнати се намират в този район на Неделен пазар

Засегнатият сектор от близо 12 маси ще може да работи по време на Коледните и Новогодишни празници
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини