Окървавеният студент: Нямам проблем с главата

Нямам никакъв проблем с главата, освен че е ударена”. Това заяви пред Нова телевизия студентът Александър Попов, който пострада при сблъсъците между полицията и протестиращите на 12 ноември.

Снимките с окървавеното му лице обиколиха не само българските, но и световните медии.

Вчера публично достояние станаха изпратени до социалистите инструкции, които да бъдат използвани при публични изявления относно студентските и антиправителствени протести.

В една от т.нар. „опорни точки” се казва, че съседи са разпознали с изненада “студента“ с пукнатата вежда (Александър), за когото дори не предполагали, че е студент (което не означава, че не е такъв). „Същият май не бил много добре с главата”, се казва в инструкциите.
 
 „Това че уча 4-ти курс „Английска филология” в университета, говори достатъчно, че съм трезво мислещ човек и  мога да разсъждавам нормално, и нямам никакви психически отклонения”, отвърна днес Александър.

Той е категоричен, че върху протестиращите е упражнено полицейско насилие. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обаче беше категоричен, че такова няма. Раната на главата на Александър била от ритник.

„Видях, че един от полицаите държеше ключ за врата Беше много заплашително и го счетох за изключително нелепо. Попитах го дали има намерение да го използва, когато той реагира много остро, с агресия и ме заплаши. Не е посягал с ключа, но решиха, че трябва да ме съборят и сритат“, разказа студентът за случката, при която пострада на протестите.

Той отново ще ходи на протестите, но няма да е на първа линия не от страх, а от опасността да му „отворят отново раната“.

„Нямах никакво намерение да ставам толкова известен, колкото станах. Имам смесени чувства за това, но стана така, че излезе наяве един механизъм, който се прилага за влияние над общественото мнение и може би изменение на събитията чрез лъжа”, каза още Александър.

Той говорил със съседите си, от които разбрал, че нито от МВР, нито представители на БСП са разпитвали за него.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини